| 2022. március. 11. | 1 perc olvasás

Kollégáinkat díjazták a magyar sajtó napja alkalmából!

A magyar sajtó napja alkalmából március 11-én, pénteken, dr. Farkas Ciprián polgármesteri elismerő oklevelet adott át a Sopron TV két operatőrének, Galambos Attilának és Riba Szabolcsnak.

A magyar sajtó napját 1990 óta minden évben március 15-én ünneplik országszerte, hiszen 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki az első magyar szabad sajtótermékeket. Ennek kapcsán két kollégánk, Galambos Attila és Riba Szabolcs is elismerő oklevelet kapott. Az ünnepségen dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett.

Dr. Farkas Ciprián polgármester beszédében megköszönte a sajtó munkatársainak áldozatos munkáját, és kiemelte, mennyire fontos az emberek hiteles tájékoztatása.

fotó: Griechisch Tamás  

Galambos Attila operatőr szakirányú tanulmányait a Magyar Televízió kihelyezett stúdiójában végezte Budapesten 1989-ben, ahova az egyetem videólaboratóriuma iskolázta be. Dolgozott a regionális televízió szombathelyi és győri tudósítójaként. A H & H - későbbi Sopron TV-ben - folytatta munkáját, majd a helyi televíziók egyesülése után a jelenlegi Sopron TV nélkülözhetetlen munkatársa lett. Rendkívül felkészült híradós, aki a helyszíneken mindig feltalálja magát. A napi munka mellett számos videó és kisfilm közreműködő alkotója.

fotó: Griechisch Tamás  

Riba Szabolcs 2000. október 10-én kezdte televíziós munkáját technikusként a Magyar Televízió Soproni Körzeti Stúdiójában. Néhány év múlva indult operatőri karrierje, amelynek során 2003-2005 között elvégezte a Budapest Teleschola Televíziós Iskola operatőri szakát. A Pulzus TV indulását követően a körzeti stúdióban és a város televíziójában is dolgozott. 2015 novemberében létrejött az új Sopron Televízió, ahol megszerzett rutinját tudta kamatoztatni. Számos, a Soproni Kommunikációs Központ Kft. által gyártott film operatőreként jelent meg a neve.

fotó: Griechisch Tamás  

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek