| 2018. november. 23. | 1 perc olvasás

Komoly felújítás, és új kocsi a Soproni Mentőállomáson

Hárommillió forintból újították meg a soproni mentőállomást. Az összegből az épület külsejét újrafestették, és a szigetelés hibáit is kijavították. Egy magánfelajánlásnak köszönhetően pedig a világítást is korszerűsítették. Emellett egy új, korszerű mentőorvosi kocsi is érkezett az állomásra.

Komoly felújítást végeztek a 12 éves a soproni mentőállomás épületén. Az összeg előteremtésében a mentőalapítványnak felajánlott összegek is segítettek.  

A mentőállomás külsejét újrafestették
A mentőállomás külsejét újrafestették

- Az épület külső festését, és a szigetelés javítását már mindenképpen el kellett végezni – mondta Bujtás József, a Soproni Mentőállomás vezetője. - Ez 3 millió forintból valósul meg, amelynek felét az Országos Mentőszolgálat állta, ehhez jött az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány hozzájárulása – fűzte hozzá. A mentőállomáson a világítást is korszerűsítették, Csonka László helyi vállalkozó adományából. A régi armatúrák korszerű LED panelekre történő cseréjével javult a mentőállomás energiahatékonysága, mindamellett, hogy az épület világosabb lett.  

Bujtás József, a Soproni Mentőállomás vezetője mutatja a mentőorvosi kocsi korszerű felszereltségét
Bujtás József, a Soproni Mentőállomás vezetője mutatja a mentőorvosi kocsi korszerű felszereltségét

Emellett a mentőállomás gépjárműparkja november elsejétől egy korszerű kocsival is bővült. - Egy egy mentőorvosi kocsi, amelyben mentőtiszt, vagy mentőorvos az egységvezető, a gépkocsivezető pedig egyben ápoló is – vázolta fel Bujtás József. - Az autó felszerelése szinte teljesen egyezik egy esetkocsiéval, csupán ebben nincs hordágy. Ez a gépjármű azért került ide Sopronba, hogy ha nincs az állomáson az esetkocsi, szükség esetén akkor is bevethessünk egy magasabb szintű mentősegységet – mondta még a vezető, aki kiemelte: mindez az eddigieknél is nagyobb biztonságot ad sürgős esetekben a soproniaknak és környékbelieknek.

Legnépszerűbb cikkek