| 2023. december. 19. | 1 perc olvasás

Koncert a színházban Petőfitől az Aidáig - A legendák újra élednek

Egyedülálló koncert keretében a Soproni Petőfi Színház legendás zenés előadásaiból hallhatnak dalokat a nézők, akiket mindemellett rendhagyó, különleges irodalmi utazás, kalandozás vár két felvonásban Az ég a bátrakhoz áll mottóval, december 29-én este hét órakor a leghűségesebb város teátrumban.

A soproni színházhoz kötődő zenészek, művészek - akik rendszeresen részt vesznek az intézmény munkájában, zenés előadásaiban, a Pro Kultúra rendezvényein, kiállításokon vagy a közelmúltban alakult színházi zenekar, a Petőfi Band fellépésein - először mutatkoznak meg így együtt egy nagyszabású koncert keretében.
Kiss Noró, Papp Attila, Szabó Laci, Simon Andrea, Kónyai Flórián, Sárdy Barbara, Molnár Tomy, Vida Mihály és Lakatos Levente most arra vállalkozott, hogy széles repertoárjukból két felvonásos, több meglepetést tartogató zenei és irodalmi utazásra vigye a közönségét. Az elmúlt esztendőkben sok magyar költő versét zenésítették meg, ezért úgy döntöttek: az első részben ebből nyújtanak ízelítőt a közönségnek. A saját dalaikból, lelkükből.

Petőfi Sándor, Ady Endre, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila halhatatlan sorai mellett bekerült a műsorba kortárs költőként Juhászné Bérces Anikó Sopronról írt költeménye, ami azért is fontos számukra, mert szinte mindegyikük soproni, lokálpatrióta és nagyon szeretik a várost. Ráadásként nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy ők lehetnek az első olyan helyi formáció, amelyik önálló koncertet adhat a patinás színházban, amihez kötődnek ezer szállal.
A második felvonásban a Petőfi Színház elmúlt egy évtizedének legnagyobb sikerű, legendás zenés előadásaiból, rockoperákból, muiscalekből játsszák a legnagyobb slágereket. Így a két színháztörténetbe is bekerült darabból  - az összes előadás standing ovation hozott annak idején - Az Aidából és a Valahol Európából csendülnek fel az örökzöldek. Természetesen az EvitaA padlás, A bábjátékos, A dzsungel könyve, az Ármány & szerelem, a Mesés musicalek, a SingSingSing show sem maradhat ki a sorból, s mindezt színházi atmoszférával, különleges látványvilággal töltik meg a színpadon egyedi hangszereléssel.

A csapat reméli, hogy a szilveszteri időszakban olyan emlékezetes élményt tud nyújtani a közönségnek egyfajta újévi üzenetként, ami megtestesíti az Aida rockoperából választott mottójukat az esthez: Az ég a bátrakhoz áll!  

Legnépszerűbb cikkek