| 2018. március. 29. | 1 perc olvasás

Koncerttel búcsúztak az eilati zeneiskolások!

Koncerttel búcsúztak az eilati zeneiskolások Soprontól. Az izraeli gyerekek szólóban és a helyi növendékekkel együtt is játszottak a közönségnek. A testvérvárosi delegáció nyolc napot töltött el a Sopronban.

Sokan voltak kíváncsiak az Izraelből érkező zeneiskolások játékára szerda este. A koncert nívóját a hangszerek sokszínűsége is emelte - Az egyik eilati diáklány zongorajátékkal szólította meg az egybegyűlteket, másik társa pedig hegedűjével varázsolta el a közönséget.

A külföldi diákok szólóban és a helyi iskolásokkal együtt is muzsikáltak. Mivel a zene azonos nyelv volt közöttük, gyorsan megtalálták a közös hangot. Eilat ahhoz a 12 településhez tartozik, amellyel Sopron testvérvárosi kapcsolatot ápol. Az izraeli zeneiskolából ezúttal öt növendék, egy zongoratanárnő és az iskola igazgatója tett látogatást.

- Ez a kapcsolat sokkal több, mint reméltünk tőle - emelték ki a vendégek -Családiasan fogadtak minket a zeneiskolában, nagyon barátságos és bensőséges légkör alakult ki, ez valóban sokkal több, mint amit vártunk, egy csodálatos élményt kaptunk ajándékba.

Az izraeli vendégek egy hetet töltöttek el a városban. Színes programokkal várták őket. Amellett, hogy megismerkedtek Sopronnal, új barátságok is szövődtek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek