| 2019. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Konferencia a 150 éves jubileum alkalmából

Konferenciát szervezett a Soproni Városszépítő Egyesület fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából pénteken. A szakmai rendezvényen Sopron építészeti és természeti értékei kerültek terítékre.

Városszépítés-városépítés – ezzel a címmel rendezett konferenciát a Soproni Városszépítő Egyesület. A rendezvényen neves szakemberek tartottak előadásokat Sopron épített, természeti és szellemi örökségéről, amelyeket ápolni és óvni kell az utókor számára. 

Dr. Józan Tibor, az egyesület elnöke az eseményen elmondta: a jubileumi emlékév kapcsán számos rendezvényt szerveztek, ezek között volt kiállítás, és könyvbemutató is. A Soproni Városszépítő Egyesület mindennapjait a közös fellépés egy-egy ügy mellett, az értékek megőrzésének feladatai teszik ki, azonban igyekeznek nyitni a fiatalok felé is a jövőben.

Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás, aki kiemelte: a Soproni Városszépítő Egyesület fontos szerepet tölt be a városban, és jó az együttműködésük a városvezetéssel. A polgármester a Modern Városok Programról tartott előadást, melyben hangsúlyozta: Sopron a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban mintegy 84 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kapott - ez az összeg nem tartalmazza az M85-ös gyorsforgalmi út építését.

A Soproni Városszépítő Egyesület jubileumi emlékévének következő rendezvénye október 22-én lesz. Ekkor egy emlékhangversenyt szerveznek majd az Evangélikus templomban.

Legnépszerűbb cikkek