| 2019. június. 7. | 1 perc olvasás

Konferencia a biztonságos mezőgazdasági munkákért

Június 6-án a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen aratási konferenciával egybekötött tűzmegelőzési tájékoztatót tartottak. Az értekezleten a mezőgazdasági vállalkozók mellett az erdőgazdaságok is képviseltették magukat.

A rendezvényt Molnár Sándor tűzoltó ezredes a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. A konferencia fő témája a nyári betakarítási munkálatok tűzvédelmi előírásainak ismertetése, az erdőtüzek és a szabadtéri tűzesetek megelőzése volt. A tájékoztató legfontosabb feladata a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos információk eljuttatása a mezőgazdasági vállalkozók, erdészetetek munkatársai és az önkormányzatok közbiztonsági referensei által a települések lakossága részére.

Németh Balázs tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő előadást tartott az aratási munkálatok és az erdőtüzek megelőző tűzvédelméről, majd Ragats Attila tűzoltó főhadnagy, iparbiztonsági felügyelő a mezőgazdasági veszélyes anyag szállítás szabályairól és a vegyszerek megfelelő tárolásáról tájékoztatta a résztvevőket. A megjelentek által feltett, tűzvédelmi és iparbiztonság előírásokkal kapcsolatos kérdésekre az előadások végén a szakterületek vezetői válaszoltak.

Legnépszerűbb cikkek