| 2020. január. 3. | 1 perc olvasás

Könnyű győzelem a rangadón

Domináns teljesítménnyel indította 2020-at a Sopron Basket női kosárlabda csapata az élvonalban. Az év első bajnoki mérkőzésén a soproniak 94-63-ra győzték le az NKE-FCSM Csatát.

Határ Bernadett duplájára Horváth Bernadett triplával válaszolt az első percben. Pontgazdag mederben haladt a küzdelem, a játékrész közepén 15-12-es soproni vezetésnél a visszatérő Candice Dupree is bemutatkozott. Az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a felek között. Briann January és Lelik Réka kosárváltása után 23-20-ra ment a címvédő.

A második szakasz elején 27-20-as előnyre tett szert Gáspár Dávid együttese. Radócz Fanni triplával válaszolt a soproni pontokra, de a játékrész közepén így is tudta növelni előnyét a házigazda. Fegyverneky Zsófia hárompontosa 38-29-re módosította az állást. Továbbra is a Sopron tartotta kézben a meccset. A pihenőre végül 54-41-es állással vonulhattak öltözőbe a csapatok. A csapatok között az eladott labdákban mutatkozott meghatározó különbség. A Csata már hétnél járt, míg a Sopron mindössze egynél.

A harmadik negyed első támadásai után még 54-45-re visszajött a Csata és innentől perceken át jellemzően 10 egység környékén mozgott a különbség. A döntő futás 60-49 után jött el. A Sopron 12-3-as szériával zárta a negyedet. A harmadik 10 perc végén January duplája 72-52-re módosította az eredményt.

A záró szakaszt Határ Bernadett két találata indította és így 76-52-nél végleg magabiztossá tette előnyét a Sopron. A játékrész közepén 88-57-nél lépte át a 30 pontot a differencia. Az utolsó percekben az addig kevesebb lehetőséget kapók is bizonyíthattak. A bajnoki címvédő 94-63-as sikert aratott és ezzel tovább növelte előnyét a tabella élén.


Forrás: www.wb-sopron.com

Sok pihenő azonban nem jut a soproni lányoknak. Szombaton 16:30-kor ismét útjára indul a labda, ellenfél a TFSE MTK lesz.

Legnépszerűbb cikkek