| 2023. április. 3. | 1 perc olvasás

Kontár masszőr bukott meg az ellenőrzésen

Nem volt adószáma annak a masszőrnek, aki a közösségi médiában többször módosított felhasználónéven ismert emberekkel népszerűsítette tevékenységét.

A kezelésekhez nagy értékű, akár több százezer forintba kerülő csomagokat ajánlott. Ezek ellenértékét előreutalással kérte fizetni, és csak az utalás után adott időpontot ügyfeleinek. A szolgáltatást többször nem teljesítette, az előre átutalt összegeket nem utalta vissza.

Az adóellenőrzéskor arra is fény derült, hogy az utalást a masszőr nem minden esetben a saját bankszámlájára kérte, de a NAV-ellenőrzés ezekről az összegekről is bebizonyította, hogy az ő bevételeit képezték. A bankszámlákra két és fél év alatt több mint százötvenmillió forintot utaltak az ügyfelek masszázs, masszázsbérlet, szérum vagy nyirokmasszázs-tanfolyam címen.

A masszőr tevékenységéről az egyik kereskedelmi televízió riportja is beszámolt, ebben ő maga mondta el, hogyan végzi ezt a tevékenységet már évek óta, és azt is, hogy előreutalással kéri a szolgáltatás ellenértékét. A műsorban a megkárosított ügyfelek is megszólaltak, és elmondták, hogy a masszőr azzal próbált minél több ügyfelet szerezni, hogy olyan ismert emberekkel hirdette tevékenységét, akiknek szintén végzett masszázst.

Mivel a masszőrnek nem volt adószáma a tevékenység végzéséhez, a NAV bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt azonnal bírságot szabott ki. Az eljárás folytatásaként adóellenőrzés során állapítják meg a revizorok a bevallani és befizetni elmulasztott adót, és a szándékos bevételeltitkolás miatti 200 százalékos bírságot.

Borítókép forrása: Pixabay.com

Legnépszerűbb cikkek