| 2022. szeptember. 14. | 1 perc olvasás

Könyvadomány a soproni kórházban ápolt gyerekeknek!

Egy közel 200 könyvet tartalmazó egyedi, festett polcot adományozott a Pagony Kiadó a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának. Az adományt dr. Tóth Gergely Péter osztályvezető főorvos vette át.

Az idén 22 éves Pagony Kiadó elkötelezett híve a minőségi kortárs gyerekirodalomnak, és emellett fontos társadalmi szerepvállasként kiemelten kezelik a hátrányos helyzetű, kistérségi településeken élő, valamint a beteg, kórházi ápolásra szoruló gyerekeket is. Ahogy 2019-ben a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztálya gazdagodott sok-sok Pagony-könyvvel, idén a soproni kis betegek örülhetnek, hiszen a gyógyulásuk fontos része, hogy a szakszerű ellátáson kívül egyéb pozitív ingerek is érjék őket a kórházi tartózkodásuk alatt.

fotó: Máthé Alexandra 

A Pagony Kiadó által adományozott könyvespolcnyi értékes olvasmányok, a mesék, regények és játékok segítenek, hogy kellemesebben, gyorsabban teljenek a gyógyulás napjai, valamint a gyerekek hasznosan töltsék el a kényszerű pihenőidőt.

A polcon található könyvek között vannak többek között Berg Judit, Marék Veronika, Dániel András, Harcos Bálint népszerű könyvei, az olvasmányok között a legkisebbektől a kamaszokig minden gyermek talál majd kedvére valót, emellett a Pagony társas- és kártyajátékai is izgalmas perceket jelenthetnek a beteg gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

fotó: Máthé Alexandra 

Az adományt dr. Tóth Gergely Péter, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály vezetője vette át.

A hosszabb ideig kórházban tartózkodó gyermekek számára fontos a kikapcsolódás és a figyelemelterelés a betegségről, ezért nagy örömmel fogadtuk a Pagony Kiadó adományát. Ezek az élménydús könyvek javítják a gyerekek komfortérzetét

– mondta el kérdésünkre dr. Tóth Gergely Péter.

A sajtónyilvános kórházi átadó eseményen a kiadó két alapító-tulajdonosa Sárdi Dóra és Demény Eszter, valamint a Soproni Pagony boltvezetője, Drofti Stella is részt vett.

fotó: Máthé Alexandra 

Borítókép; Máthé Alexandra  

Legnépszerűbb cikkek