| 2019. január. 25. | 2 perc olvasás

Könyvajándék nap és könyves vakrandi a Széchenyi István Városi Könyvtárban!

A Széchenyi István Városi Könyvtár számos programmal várja a kultúra szerelmeseit! A Nemzetközi Könyvajándék Nap mellett Könyves Vakrandi, és érdekes kiállítás is szerepel a felhozatalban!

Nemzetközi Könyvajándék Nap lesz február 14-én csütörtökön a Széchenyi István Városi Könyvtárban! A könyvtár munkatársai Várnak jó állapotú gyermek-és ifjúsági könyveket, melyeket a Családsegítő Szolgálat rászoruló gyermekekhez juttat el. A Széchenyi István Városi Könyvtár munkatársai könyveket veszítenek el kicsiknek és nagyobbaknak a város különböző pontjain. Hol és hogyan? Részletek a szivk.hu vagy a fb.com/szivk oldalon!

     

Február 14-én, csütörtökön Könyves Vakrandi várja a kultúra szerelmeseit a könyvtárban. Az izgalmas progrmban résztvevőnek választania kell egyet a becsomagolt könyvek közül - és a csomagolásra írt rövid információ alapján eldöntheti, kivel töltöd az estéjét.

 

            

A Móra Könyvkiadó támogatásával 2019. február 8. - március 9. között Janikovszky Éva emlékkiállítás tekinthető meg a könyvtár emeletén nyitvatartási időben. 

A kiállításon az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül megtalálhatók az író kevésbé ismert fotói, írógépe, díjai, gyerekkori naplóinak részletei, a nevét viselő alapítvány által adható irodalmi díj, valamint a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei és az Égigérő fű című filmmel és a Magyar Színház színpadi adaptációjával kapcsolatos makettek, jelmeztervek, fotók. A látogatók húszperces filmet láthatnak, amely az író életével kapcsolatos fotókat, riportrészleteket, illetve az MTV által ritkán sugárzott animációs filmrészleteket tartalmaz.

A kiállítás anyagát a legkisebbek számára is izgalmas módon igyekeztünk előkészíteni, hogy az érdeklődő tanárok számára alternatív irodalomóraként ajánlhassuk a programot. Az iskolás csoportok számára foglalkoztató füzetet is készítettünk, hogy a látottakat a füzetben szereplő kérdések alapján rendszerezhessék. Az egyéni érdeklődőkön túl azokat az óvodai és kisiskolás csoportokat várjuk kiállításunkra, akik szeretnének többet megtudni Janikovszky Éváról, vagy az iskolai tananyag keretei között foglalkoznak műveivel, munkásságával, és ezért egy kicsit más, a könyvekben nem szereplő oldaláról is szeretnék megismerni őt.

A csoportokat játékos foglalkozás várja. Előzetes bejelentkezés: tel.: 99/ 511-250, email: [email protected].

          

Legnépszerűbb cikkek