| 2017. április. 28. | 1 perc olvasás

Könyvbemutató: Nemzeti Sírkert - Sopron

Egyedülálló kiadvány jelent meg a Soproni Lions Club gondozásában Nemzeti Sírkert - Sopron címmel, melynek könyvbemutatójára 2017.04.28-án került sor a Városháza dísztermében.

A könyvbemutatón megjelenteket Vörös Ákos, a Soproni Lions Club soros elnöke köszöntötte, aki felidézte a könyv gondolatának megszületését, majd az azt követő rengeteg munkát, amelynek köszönhetően ma már kézbe veheti minden érdeklődő a sok fotóval gazdagon illusztrált kiadványt. Hozzátette, hogy a könyv jól illeszkedik az alapító Lions Club százéves jubileumi ren­­dez­­vénysorozatába és bízik abban, hogy a kötet talán nem csak a soproniak számára tartogat érdekes adatokat és információkat, hanem azok számára is, akik keresik és kutatják a történelmi múlt emlékeit. 

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy örömmel adott helyt az önkormányzat annak a kérésnek, hogy a Városháza díszterme adhasson otthont a könyvbemutatónak, hiszen a könyv tárgya szorosan összekapcsolódik a város életével. Köszönetét fejezte ki a Lions Clubnak, amely egy nemes célt tűzött ki maga elé azzal, hogy megjelenteti ezt a kötetet, amely a városban élt és a városért munkálkodó személyek emlékeiről méltóképpen emlékezik meg. A kötet szerzői maradandó értéket teremtettek ezzel a kiadvánnyal, akiknek külön köszönetét fejezte ki városunk polgármestere. 

Köszöntőt mondott Simon Zoltán, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a soproni klub milyen sok területen dolgozik aktívan és sikeresen képviselve a Lions Szövetség eszmeiségét. A megjelent kötettel kapcsolatban elmondta, hogy a kiadvány tartalmilag és kivitelezésében is igazán egyedülálló és témaválasztásában hiánypótló, valamint reményét fejezte ki a tekintetben, hogy lesz még folytatása a könyvnek hazánk egyéb városaiban, településein. 

A könyvben a három városi – az evangélikus, a Szent Mihály- és a bánfalvi hősi – temetőben nyugvó negyvenhárom személy életútja szerepel, aminek különlegessége az, hogy az életrajzokat az adott emberről a leszármazottaik vagy pedig a hozzájuk közelállók foglalták össze. 

Sopronban a Cédrus könyvkereskedésben lesz elérhető hamarosan, ami a Bünker János Rajnárd Közben található. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek