| 2020. január. 24. | 1 perc olvasás

Könyvcserebere a városi könyvtárban

A Széchenyi István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Könyvcserebere néven tartott közösségi könyvcserét pénteken. A program célja, hogy a megunt, kinőtt könyvek új gazdára találjanak, ne a polcokon porosodjanak.

A megunt, kinőtt, elolvasott vagy el nem olvasott könyveket várták a gyerekkönyvtárban a könyvtár munkatársai. A könyvcsere célja, hogy mindenki hozzájuthasson olyan olvasmányhoz, mely számára érdekes. 

 - Olvasói kezdeményezésre hoztuk létre a programot pár évvel ezelőtt. A gyerekek otthon átnézik a könyvespolcukat, kiválasztják azokat a műveket, amikre már nincs szükségük, majd behozzák a könyvtárba. A beadott köteteket mi átválogatjuk és megmondjuk, hogy cserébe hány darab könyvet vihetnek haza magukkal, ami utána már természetesen az övéké lesz. Az érdeklődés folyamatos és szerencsére egyre növekszik - foglalta össze a cserebere menetét Ősze Erzsébet, a Széchenyi István Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Ezzel a lehetőséggel a kevésbé tehetősek is bővíthetik olvasmányaikat. A program a gyerekek esetében különösen jótékony hatással bír, hiszen közösségi élménnyé teszi az olvasást és megtanítja őket a csere hasznosságára. 

Az idegen nyelvű könyveket is szívesen fogadja a könyvtár, főleg a német nyelvűek népszerűek, de azért akad egy-két angol is. 

Legnépszerűbb cikkek