| 2021. február. 15. | 1 perc olvasás

Könyvelhagyó akció Sopronban

Idén is könyvelhagyó akciót szervezett a Széchenyi István Városi Könyvtár. A programot nyolcadik alkalommal rendezte meg az intézmény. A szervezők a város különböző pontjain helyezték el a kicsiknek és nagyoknak szánt műveket.

Február 14. A Nemzetközi Könyvajándék Napja. A program legfőbb célja, az olvasás népszerűsítése a legkisebbek körében. A jótékony akciót 2012 óta rendezik meg Sopronban.

A „Veszíts el egy könyvet” akció a Nemzetközi Könyvajándék Napja alkalmából indult el. A kezdeményezéshez nyolcadik alkalommal csatlakozott a Széchenyi István Városi Könyvtár. A program lényege, hogy minél több gyermek jusson könyvhöz és megszeressék az olvasást – mondta Ősze Erzsébet, gyerekkönyvtáros.

A műveket elsősorban olyan helyszíneken rejtették el ahol sok gyermek megfordulhat. A könyvtár és különböző segítő szervezetek is örömmel fogadják a jó állapotú, újabb kiadású felajánlásokat.

Február 15-én a város különböző pontjain például az iskolák, óvodák, játszóterek, és buszmegállók környékén is rejtettünk el könyveket. A megtalált műveket nem kell visszahozni. Arra kérjük az olvasókat, hogy egy fénykép segítségével tudassák velünk, hogy jó helyre kerültek a könyvek - hangsúlyozta Ősze Erzsébet.

A pandémia miatt hagyományos nyitva tartásra nincs mód, de a kapualji szolgáltatás keretében keddtől péntekig a dokumentumok visszahozatalára és a félretett könyvek átvételére is lehetőség nyílik. Az olvasók az online katalógusban (www.szivk.hu) és e-mailben ([email protected]) jelezhetik igényeiket. A felhasználók egy visszaigazoló  e-mailt is kapnak, melyben a dokumentumok összekészítéséről kapnak értesítést. A szolgáltatás keretében maximum 8 könyvet lehet kölcsönözni . 

Február 1-től a Bánfalvi Fiókkönyvtárban is elérhető a kapualji szolgáltatás. Az olvasók keddenként 9 és 17 óra között élhetnek a lehetőséggel. 

Legnépszerűbb cikkek