| 2021. október. 15. | 1 perc olvasás

Kópháza közelében bukott le az embercsempész

Tizenhat illegális migránst szállított autójában a bolgár férfi.

A soproni rendőrök egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek 2021. október 15-én 5 óra 10 perckor a 84-es számú főút 114. kilométerszelvényében, Kópháza térségében egy magyar rendszámú tehergépjárművet vezető bolgár férfivel szemben. A jármű átvizsgálásakor az egyenruhások a raktérben elbújva tizenhat – magukat szír állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A bolgár sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek