| 2021. augusztus. 19. | 1 perc olvasás

Kópházi borPiknik kicsiknek és nagyoknak

Lelkes falubeliek hagyományteremtő szándékkal egész napos programot szerveznek Kópházán, a Payrits Családi Pincészet melletti lovardában. A Kópházi borPikniken 17 óráig ingyenes gyermekprogramok, 19 órától pedig neves előadok koncertjei és Retro Party várja az érdeklődőket.

Payrits Attila évek óta érlelte a gondolatot, hogy Kópházán egy- vagy többnapos, minden korosztály érdeklődésére számot tartó programot szervez. Baráti társaságával idén léptek a tettek mezejére, és hívták életre a Kópházi borPikniket.

– Szeptember 4-én 10 órakor nyitunk, majd 11-től 17 óráig ingyenes családbarát programokkal várjuk a közönséget – avat be bennünket a részletekbe. – A BÁNdor együttes interaktív foglalkozást tart a gyerekeknek, akiket többek között hangszersimogatóval is vár. Az eseményre kitelepül kézműves fagyizó, vattacukros, hat soproni pincészet, de lesz arcfestés és légvár is. A piknikhangulatot faházak és sörpadok biztosítják.

Az eseményt Barcza Attila, Sopron országgyűlési képvielője nyitja meg 13 órakor. Ezután színes bemutatók következnek: fellép az Airforcel tánccsoport, a Dirty Dance Sopron és Walter Attila, a horvát nemzeti hagyományokat pedig a kópházi tamburások képviselik.

19 órától DJ Kondor fergeteges Retro Partyba kezd, ami – a járványügyi előírások betartásával – egészen hajnalig fog tartani. A fiatalabbak és idősebbek olyan fellépők koncertjein vehetnek részt, mint az Abba Sisters, a What’sUpCi, az Unique és a TNT együttesek.

– A fellépők listáját úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály számára érdekes legyen – folytatja Nyul István, a Kópházáért Za Koljnof Egyesület elnöke. – A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre: szeretnénk a következő években is Kópházi Pikniket tartani, ami a jövőben akár kétnapos is lehet.

A Retro Partyra a belépődíj 3.500 forint. Az érkezők a rendezvény melletti őrzött parkolóban hagyhatják a járműveiket.

Borítókép forrása: pixabay

Legnépszerűbb cikkek