Korábbi sikeredző a SKC kispadján

Eldőlt, hogy a korábban a Pakssal és a Fehérvárral is bajnokságot nyerő, szerb származású Dzunics Braniszlav irányítja a Soproni Kosárlabda Club szakmai munkáját a következő szezontól.

A klub ügyvezetője, Pojbics Szabolcs elmondta, hogy az együttest az előző másfél évben irányító görög Kostas Flevarakis a neki adott határidő lejártáig, május 15-ig nem adott érdemi választ a neki tett – a klub lehetőségeihez képest maximális – ajánlatra, így szabaddá vált a csapat kispadja.  Ezt követően a vezetőség felvette a kapcsolatot, és elkezdett tárgyalni edzőkkel. 

Végül egy idehaza jól ismert, Magyarországon korábban játékosként, majd edzőként is igen sikeres szakembert, az 57. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Dzunics Braniszlavot, vagy ahogy a sportágban ismerik, Bánét szerződtette a klub. 
Dzunics játékosként 2004-ben a Kaposvárral, edzőként pedig 2009-ben az Atomerőmű SE, 2013-ban pedig az Alba Fehérvár együttesével ért fel a csúcsra, azaz lett bajnok. Dzunics az utóbbi években az említett két gárda edzője volt, az előző sok nehézséggel tarkított évadban majdnem végig a paksi gárdával dolgozott.

Báne hamar megkezdi az ismerkedést új játékosaival, hiszen a tervek szerint a hét második felében Budapesten, az U20-as döntőn fiataljaink több mérkőzését is a helyszínen tekinti meg.

 

Legnépszerűbb cikkek