| 2016. május. 11. | 1 perc olvasás

Koraesti Hangversenybérlet – szerelem első hallásra

Népszerű klasszikusokat, fülbemászó dallamokat tartogat a Koraesti Hangversenybérlet 2016/17-es évada is, bérletek június 10-ig kedvezményes áron válthatók a négyrészes sorozatra.

2008-ban 50 bérletessel indult a koncertsorozat, az utóbbi években már 300 bérletes résztvevője volt a Koraesti Hangversenyeknek, melyekkel nem csak a rendszeres koncertlátogatókat, hanem a középiskolás korosztályt is szeretné megszólítani a Pro Kultúra. A bérlet következő évadában Gershwin Kék rapszódiája, Beethoven 7. szimfóniája, Schubert Halál és a lányka című műve, valamint Händel Messiása csendül fel a Liszt központban.

Olyan műveket kötöttünk egy csokorba, melyekben nagyon hiszünk. Mindegyik izgalmas zene, és ezeken a koncerteken néhány magyarázó, „kedvcsináló” mondattal szeretnénk feloldani a közönség klasszikus zenével kapcsolatos gátlásait. – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese.

A hangversenyeken játszó soproni szimfonikusokhoz két igazi nagyágyú is érkezik: az évadnyitó, november 9-i koncerten Antal Mátyás vezényel majd, aki több évtizeden keresztül volt a Nemzeti Énekkar vezetője, így a Nemzeti Filharmonikusokkal és külföldi zenekarokkal is rendszeresen dolgozott együtt karmesterként. 2017 januárjában pedig a Zeneakadémia doktori iskolájának vezetője, Kamp Salamon vezényletével adják elő Beethoven 7. szimfóniáját. 

A négyrészes sorozatra már válthatók bérletek a Pro Kultúra jegyirodájában, a kedvezményes előbérletezés június 10-ig tart.

Legnépszerűbb cikkek