Kórházi ápolókra támadtak Sopronban

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi és egy 45 éves nő ellen, akik a soproni kórházban rátámadtak két ápolóra. A sértettek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A terheltek ellen az ügyészség társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, velük szemben öt év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a 46 éves férfi és a 45 éves nő nagykorú fiát 2020 szeptemberében az éjszaki órákban szállították kórházba, mert ittas állapotban az utcán összeesett. A fiatal férfi bódult állapotban nem működött együtt a vizsgálatok során, agresszív volt, kitépte az infúziót a kezéből, a kórházi dolgozók kénytelenek voltak az ágyhoz kötözni. A szülők és több családtag a kórházhoz ment, amikor tudomást szereztek a fiú állapotáról. A kórházban a vizsgálatra szállított beteg után akartak menni a vizsgálóba, ahova azonban nem engedték be őket.

Ekkor a beteg apja nyomni kezdte a csengőt, és az ajtót résnyire kinyitó sértettől követelte, hogy engedjék be, de erre a kórházi szabályok szerint nem volt lehetőség. Ezért a vádlottak megakadályozták, hogy a sértett szakasszisztens becsukja az ajtót, a kilincset kirántották a kezéből, és belökték az ajtószárnyat, amin keresztül a vádlottak befutottak az osztályra, melynek során a férfi a sértettet úgy hátba ütötte, hogy el is esett.
Közben a sérült fiú a folyosón kiabált, nem engedte, hogy bevigyék a vizsgálatra, ismét kitépte az infúziót a kezéből, a személyzet attól félt, hogy leesik az ágyról. Ekkor értek oda a vádlottak, akik kiabálva vonták felelősségre a kórházi személyzetet, hangosan szidták az ápolót.
Amikor pedig az ápoló próbálta a betegágyat eltolni a folyosóról, a beteg anyja egy alkalommal megrúgta az ápolót, és az alkarjába is harapott.

A sértettek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A terheltek ellen az ügyészség társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, velük szemben öt év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.
Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fog hozni az ügyben.

 

 

borítókép: pixabay.org

Legnépszerűbb cikkek