| 2020. június. 12. | 2 perc olvasás

Korlátozásokkal, de látogathatók a Soproni Szociális Intézmény otthonai

Korlátozásokkal, de hozzátartozóik ismét meglátogathatják szeretteiket az IKVA Idősek Otthonában, a Balfi utcai Idősek Otthonában, valamint a Kossuh Lajos utcai átmeneti szálláson – tudatta a fenntartó Soproni Szociális Intézmény közösségi oldalán.

A szabályok szerint mindkét idősotthonban szükséges az időpont egyeztetés a látogatás előtt, kötelező maszkot viselni végig a látogatás során, belépéskor használni kell a kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőt, emellett be kell tartani a két méteres távolságot. Kiemelten fontos, hogy csak az látogassa meg bent lakó idős hozzátartozóját, vagy ismerősét, aki biztos abban, hogy egészséges, mert az idősek egészségének védelme közös cél.

A fentieken túl az IKVA Idősek Otthonában a látogatás közvetlenül a bejáratnál berendezett, érintésmentes kézfertőtlenítő készülékkel ellátott, jól szellőztethető és kényelmes ülőhelyet biztosító térben történik. A látogatásokat szervezni kell, ezért szükséges az időpont egyeztetés: hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a 06-30-928-6275-ös telefonszámon, hétvégén vagy indokoltan sürgős esetben pedig a 06-20-218-1201-es telefonszámon. A ki nem ültethető betegek esetében az előre megbeszéltek szerint egyénileg szervezetten a lakrészben történhet a látogatás, emellett feloldják a lakók részére vitt csomagokra vonatkozó korlátozást.

A Balfi utcai Idősek Otthonában munkanapokon 13 és 15 óra között lehet látogatni, a látogatási idő maximum fél óra lehet. A látogatás előtt előzetesen be kell jelentkeznie a látogatónak, ezt munkanapokon 9 és 15:30 között a 06-99-505-217-es telefonszámon teheti meg. Egy lakót egy időben csak egy személy látogathat, az intézménybe érkezéskor pedig a látogatónak megmérik a testhőmérsékletét és egy nyilatkozatot is ki kell töltenie. 14 év alatti látogatót nem tudnak fogadni. Olyan bent lakó esetében, aki jár, a látogató nem léphet be a lakószobába, a látogatás az udvaron, vagy az arra kijelölt helyiségben történik. Azokat az időseket, akik kórházból térnek vissza, csak a megfigyelési időszak letelte után lehet látogatni. Csomagokat csak látogatási időben lehet leadni. Bevihető kis mennyiségű, kizárólag bontatlan, bolti csomagolású édesség, édes, sós sütemény, üdítő ital, használati tárgy, vagy ruhanemű, a csomagokat azonban két nap karantén után fogják átadni a lakóknak.

Az átmeneti szálláson kötelező látogatáskor maszkot és kesztyűt viselni, betartani a két méteres távolságot és itt is fontos, hogy csak az a személy menjen látogatóba, aki egészségesnek érzi magát. A zökkenőmentes személyes találkozás érdekében azt kérik, hogy ha mód van rá, előre jelezzék a látogatást a 06-​20-489-0476-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen, mert egy időben csak egy ember látogatható. Az országos tisztifőorvos ide vonatkozó határozata feloldja a felvételi tilalmat is, amely azt jelenti, hogy új gondozott is felvehető, de rendelkeznie kell négy napnál nem régebbi PCR-vizsgálattal végzett negatív koronavírus teszttel. Mindezek mellett kórházból továbbra is csak akkor vesznek fel, vagy vissza gondozottat, ha rendelkezik negatív koronavírus teszttel.

 

Borítókép forrása: Soproni Szociális Intézmény Facebook-oldala

Címkék: járvány

Legnépszerűbb cikkek