| 2020. március. 29. | 1 perc olvasás

Korlátozott hétvégi nyitvatartás a postákon

A veszélyhelyzethez igazodóan 2020. március 28-tól visszavonásig szűkült a hétvégén nyitvatartó posták száma szombaton, vasárnaponként pedig minden posta zárva lesz. A Sopron 1-es Posta (Széchenyi tér 7-10) szombaton 08:00-12:00-ig tart nyitva.

A Magyar Posta az elmúlt hetekben több olyan intézkedést is bevezetett, amelyekkel a járványügyi veszélyhelyzetben csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. 

A társaság felülvizsgálta a posták kapacitását és forgalmát, és ennek eredményeként úgy döntött, csökkenti a hétvégeken is nyitvatartó postáinak számát.

2020. március 28-tól visszavonásig a fővárosban három posta (Budapest 62, VI. kerület Teréz krt. 51., Budapest 72 VIII. kerület Baross tér 11/c és Budapest 112 XI. kerület Fehérvári út 9-11.), lesz nyitva szombaton, illetve a megyeszékhelyeken, valamint Érd, Dunaújváros és Sopron városban egy-egy postán várják az ügyfeleket. Vasárnap országszerte zárva lesznek a posták. 

A társaság folyamatosan monitorozza a postai forgalmat hétköznaponként és hétvégéken is, és az eredmények függvényében határozza meg a nyitvatartás további szükségességét. 

Az elmúlt két hétben a veszélyhelyzet miatt számos kisforgalmú posta működését kellett már felfüggeszteni, illetve a nyitvatartását szűkíteni, de a postai szolgáltatások ellátása továbbra is zökkenőmentes.

A vállalat a honlapján folyamatos tájékoztatást nyújt a változásokról, a postai nyitvatartásokról és más, az ügyfeleket érintő információkról, a postákon pedig plakátokon jelzik az esetleges nyitva tartás változást.

Legnépszerűbb cikkek