| 2019. október. 2. | 1 perc olvasás

Korlátozzák a teherautóforgalmat a klingenbachi határátkelőnél

A kelénpataki határátkelőnél néhány héten belül megtiltják a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű teherautók közlekedését. Rendelettől a települések tehermentesítését várják. A zajterhelés csökkentése és a levegő tisztasága miatt hozták meg a döntést, amelyre a közlekedés biztonsága miatt is szükség volt - olvasható a bvz.at weboldalán.

Mint ahogy a bvz.at cikkében olvasható, a 7,5 tonnát meghaladó tömegű teherautóval tilos lesz a közeljövőben kelénpataki, a deutschkreutzi és a bonisdorfi határátkelőnél áthajtani. A célforgalom kivételt képez a korlátozás alól. A rendeletet az érintett települések önkormányzatai már jóváhagyták.  A tilalom a közlekedési táblák kihelyezésével lép érvénybe 3-4 héten belül.


Forrás: Sopronmédia Archív

Egy az utóbbi időben készült forgalomszámlálás szerint a Kelénpataki határátkelőnél észlelt 386 teherautónak mintegy 93,3 %-a meghaladta hét és fél tonnát.

A bvz.at cikkében hangsúlyozzák: a tilalomtól a burgenlandi települések határátlépők tehermentesítését remélik. "Nem az országok közti tranzit forgalom korlátozása a célunk, de szeretnénk hogyha a célforgalom által a helyi és regionális gazdaság élénkülne meg" - nyilatkozott a tartományi tanácsból Heinrich Dorner. Johann Tschürtz, helyettes tartományfőnök hozzátette, a továbbiakban intenzívebb teherautók-kontrollra lehet számítani a határ menti településeken és környékükön.

Kép forrása: bvz.at

 

Legnépszerűbb cikkek