| 2023. január. 18. | 1 perc olvasás

Kormánybiztosi tájékoztató a soproni gazdasági élet fejlesztési lehetőségeiről

A turizmus és a turisztikai szolgáltatásokkal összefüggő gazdaságfejlesztési lehetőségeket is áttekintette a szerdai találkozón Czunyiné dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, dr. Farkas Ciprián polgármester, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és a tisztségviselők. A találkozón Sopron és a térség versenyképességét és gazdaságfejlesztését növelő fejlesztésekről is értekeztek a résztvevők.

A pandémia okozta gazdasági válság, az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika okozta energiaválság még inkább ráirányította a figyelmet a gazdaság stabilitásának fejlesztésére. Sopron mindig is több lábon állt, így többek között a magyar kormány kétmilliárd forintos támogatásának köszönhetően egy ipari park épül a városban, mely a soproni vállalkozások segítése és a helyi gazdaságfejlesztés szempontjából is kiemelt jelentőségű.  A GYSEV Zrt. a város és a Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb foglalkoztatója. A vasúthálózat fejlesztése összefügg az ország nyugati felét érintő V0-s gazdasági vasútvonal tervezésével, mely hosszú távon új pozíciót jelenthet a városnak és a GYSEV Zrt.-nek – hangsúlyozta Czunyiné dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa.

Fotó: Griechisch Tamás
Kiemelt célunk a város gazdaságának stabilizálása mellett a város polgári értékeinek és épített örökségeinek megőrzése

– mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.  

Fotó: Griechisch Tamás
Az a célunk, hogy a soproniak szorgalmukkal, tehetségükkel és munkaerejükkel is építésék saját hazájukat és városukat. Az M85-ös gyorsforgalmi út megépítése, a GYSEV Zrt. fejlesztési tervei, illetve a hamarosan elkészülő ipari park is növeli a térség versenyképességét. 

Ezek a fejlesztések alternatívát tudnak majd kínálni azon soproniak számára, akik ma még Ausztriában dolgoznak, és az osztrák gazdaságot építik a szorgalmukkal, tehetségükkel - tette hozzá dr. Farkas Ciprián. 

Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek