| 2021. április. 15. | 1 perc olvasás

Kormányinfo: 3,5 millió beoltott után beszélhetünk a nyitás következő lépéseiről

3,5 millió beoltott után hozza meg a kormány a nyitás következő lépéseit, a védettségi igazolványnak 4 millió beoltottnál lehet jelentősége – mondta el Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, az elmúlt héten Magyarország oltott a leggyorsabban Európában. A magyarok átoltottsága duplája az uniós átlagnak. Növekszik az oltási hajlandóság. Már több mint 4 millióan regisztráltak. Rajtuk kívül oltottak soron kívüli csoportokat. Mintegy 4 és félmillióan kaptak, vagy fognak kapni oltást. 
Hatvan százalékos átoltottság mellett alakulhat ki a társadalmi immunitás, ehhez 6 millió beoltottig kell eljutni.

Három és félmillió beoltottnál, amely a jövő hét közepén érhető el, megnyithatnak a vendéglátó egységek teraszai. Ráadásul a teraszdíjat sem kell megfizetniük, az erről szóló szabályozás a mai napon jelenik meg. A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek.

A három és félmillió beoltott elérése után dönt a kormány, hogy milyen intézkedéseket hozzon 4 millió beoltott elérésénél. Az oltás sehol sem kötelező, így az éttermek, kávézók dolgozói számára sem írja ezt elő a kormány.

A védettségi igazolványokhoz egyelőre nem tartozik plusz jogosítvány, de 4 millió beoltott után lehet már jelentősége, hogy valaki védett-e vagy sem – emelte ki Gulyás Gergely. 

Legnépszerűbb cikkek