| 2021. május. 20. | 1 perc olvasás

Kormányinfo: keddtől megszűnik az ingyenes parkolás

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfon többek közt arra is kitért, hogy a hitelmoratóriumot a jelenlegi formájában fogják meghosszabbítani augusztus végéig.

- Az oltási kampány állását néztük át a tegnapi kormányülésen. Amennyire előre lehet látni a számokat, a pünkösdi hétvégén el fogjuk érni az ötmillió beoltottat – mondta Gulyás Gergely.

Most jutottunk el odáig, hogy aki regisztrál, az akár egy-két napon belül időpontot tud foglalni és akár már az időpontfoglalás utáni napon meg is kaphatja a vakcinát – tette hozzá. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, most már azok is foglalhatnak időpontot, akik átestek a fertőzésen.

Az ötmillió beoltott átlépése után újabb engedményeket javasolt a kormány az operatív törzsnek. Az engedményeket, miután péntek hajnalban megvitatja az operatv törzs, a miniszterelnök pénteken fogja bejelenteni.

A hitelmoratóriumot a jelenlegi formájában fogják meghosszabbítani augusztus végéig.

Lehetővé tették, hogy a rendkívüli jogrend fennmaradjon legkésőbb szeptember közepéig, az őszi ülésszak kezdetéig. De ha már nem lesz rá szükség, a kormány ezt a jogot vissza fogja adni. Éppen ezért is fogadják el a kivezető törvényt, amelyben rögzítik, hogy a rendkívüli jogrend megszűnése után mely szabályok maradnak még érvényben, például, hogy a lejárt személyi okmányok még meddig maradjanak érvényesek.

Az ingyenes parkolás vasárnap éjfélkor lejár, még hétfőn éjfélig érvényben marad, de keddtől már fizetni kell a parkolózónákban – közölte Gulyás Gergely.
 

Legnépszerűbb cikkek