| 2020. szeptember. 5. | 1 perc olvasás

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

„Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.” – áll a közlönyben. Ezek alapján az ingázók előtt szabad az út, csak hitelt érdemlően igazolniuk kell a külföldön történő munkavégzést. Külföldi állampolgárok is ugyanilyen feltételekkel jöhetnek hozzánk üzleti útra. Ha az igazolást illetően kétség merül fel, akkor a szokásos belépési szabályokat kell alkalmazni (szűrés, karantén, PCR-teszt).

A módosítás nem érintette a korábbi rendelkezést: a szomszédos államok polgárainak, és a határ túloldalán élő honfitársainknak továbbra is lehetőségük van 24 órára belépni Magyarországra, a határ 30 kilométeres körzetébe. A Magyarországon élők korlátozás nélkül kiutazhatnak a szomszédos államok határtól számított 30 kilométeres sávjába, ha 24 óránál többet nem tartózkodnak ott.

A Magyar Közlöny érintett kiadványa itt érhető el.

 

Legnépszerűbb cikkek