| 2017. május. 11. | 2 perc olvasás

Kormányzati támogatásból újabb beszerzésekkel segít a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány

Sajtótájékoztató keretében ismertették a Soproni Gyógyközpontban megvalósuló újabb eszköz és gép beszerzések eredményeit.

Dr. Komornoki László kuratóriumi elnök bevezetőjében elmondta: nagy jelentősége van az alapítvány munkájának a Soproni Gyógyközpont működésében, hiszen olyan területeket támogat, melyek egyrészről az orvosi munkavégzés feltételeit javítják (pl. képzések, továbbképzések, orvosi műszer beszerzések), másrészről pedig a betegek elégedettségét növelik.

A 10 millió forint kormányzati támogatás megtiszteltetés az Alapítvány számára – mondta dr. Komornoki László elnök. A nagy összegű költségvetési támogatás kiegészítésével – ez utóbbiért köszöntét fejezte ki az adományozóknak, a város lakosságának és gazdasági társaságainak – az Alapítvány, összességében több mint 16 millió forint értékű beszerzést adományozhat a Soproni Gyógyközpontnak.


fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

Az infekciókontrollt, higiénés feltételek javítását szolgáló fejlesztésként Ágota Tamás szolgáltatási osztályvezető bemutatta a modern takarítógépeket és eszközöket. Többek között két nagy értékű takarítógép (gyalogkíséretű padlótisztító), 5-5 db padlósúroló gép és takarító kocsi, valamint nagy mennyiségű (600 db mikroszálas mop és 20 MOP előkészítő szett) takarítóeszköz vásárláshoz biztosította az anyagi fedezetet az alapítvány, nagyságrendileg 12 millió forint értékben.

A Röntgen és Izotópdiagnosztikai Osztály nevében dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos mondott köszönetet az alapítványi adományért, melynek keretében - modernizálva a diagnosztikai tevékenység eszközhátterét - hasi ultrahang vizsgálatra alkalmas ultrahang fej és egy röntgencső került beszerzésre. A röntgencsövet a Várisi úton a Rehabilitációs Intézet radiológiai vizsgálójában használják, az ultrahang fej az osztály mammográfiás részlegében működő ultrahang géphez kapcsolódik. A két beszerzés több mint 3 millió forint értéket képvisel.


fotó: Koszorú Mihály

A textilbeszerzésre felajánlott adomány több száz darab paplan illetve párna beszerzését jelenti, 1 millió forintot meghaladó értékben. Farkas Andrea mb. ápolási igazgató elmondta, a textíliák hamarosan az egyes osztályokon javítják majd a betegek komfortkörülményeit.

Az intézmény nevében Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató köszönte meg - a kormányzat által folyósított civil támogatásból megvalósuló - adományt, és hangsúlyozta a folyamatos fejlesztések fontosságát. Kiemelte, hogy a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány állami forrásból és felajánlásokból nyújtott segítsége ismét nagymértékben hozzájárul a betegellátáshoz nélkülözhetetlen tárgyi eszköz, gép- és műszerbeszerzéshez, valamint a háttértevékenységek fejlesztéséhez.

Legnépszerűbb cikkek