| 2021. március. 26. | 2 perc olvasás

Kormányzati támogatásból újul meg a Fő utca Völcsejen

Régi álom válik valóra Völcsejen: a Magyar Falu Program keretében megújul a Fő utca, de más jelentős fejlesztések is megvalósulnak a településen. A járdafelújítást közösségi munkában végzik, amelyhez Szőke Attila, a község polgármestere, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Gyopáros Alpár kormánybiztos is csatlakozott.

Közösségi munkában készül az új járda Völcsej főutcáján. A település még tavaly nyert el kormányzati támogatást a járdák felújítására. Emellett számos egyéb fejlesztést hajtottak végre a községben. –  A Magyar Falu Program keretében a település falu- és tanyagondnoki szolgálata új kisbuszhoz jutott, bővítik a tűzoltószertárat, végéhez közelednek a templom felújítási munkálatai, és megkezdődik a csapadékvíz elvezetésének kiépítése - emelte ki Szőke Attila, a község polgármestere.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila örömét fejezte ki, hogy a térségben ilyen jellegű fejlesztések valósulhatnak meg, ezzel is segítve a kistelepüléseken élők mindennapjait.  - Völcsej településen csak ebben a ciklusban 4,2 kilométer járdát tudtunk megépíteni, már csak egy 200 méteres szakasz van hátra. Közel 300 millió forintból a Magyar Közút kivitelezésében a település teljes főutcája meg fog újulni, és ki fog szélesedni, amire a helyiek több évtizede várakoznak. A Magyar Falu Program ebben a térségben nagyon sikeres, az emberekkel, polgármesterekkel és a képviselőtestületi tagokkal közösen dolgozunk azért, hogy a térség minél jobban fejlődjön – hangsúlyozta Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője. 


fotó: Griechisch Tamás

A közel 250 méter hosszú járdaszakaszt mintegy 2 millió forintos kormányzati támogatással valósítják meg. A Magyar Falu Program történetében ez az első alkalom, hogy Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos fizikailag is kiveszi a részét a munkálatokból, ugyanis az országgyűlési képviselő mellett ő is csatlakozott az önkéntes munkához. - Közel 700 településen sikerült hárommilliárd forint forrást juttatni pályázati rendszeren keresztül falvaknak járdafejlesztésre az elmúlt 2 évben. Ebben a pályázati kiírásban a kormány csak az anyagköltséget támogatja, a munkadíjat nem. Elsősorban azért nem, mert a falvakban a közösségek még élő közösségek, itt szívesen végeznek társadalmi munkát a falvakban élő emberek, és ez zajlik most Völcsejen is - emelte ki a kormánybiztos.


fotó: Griechisch Tamás

A Magyar Falu Program célja az ötezer fő alatti települések népességcsökkenésének megállítása, ehhez számos pályázati lehetőséget biztosít a Magyar Kormány.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek