| 2021. november. 4. | 2 perc olvasás

Környezetbarát kulacsok

Már azzal is rengeteget tehetünk a környezetünkért, ha palackozott üdítők, ásványvizek helyett tiszta vizet fogyasztunk, amelyhez beszerzünk egy szükségleteinknek és ízlésünknek megfelelő kulacsot.

A műanyag flakonok – újrahasznosítás hiányában – hulladékként hatalmas környezeti károkat okoznak. Szerencsére jelenleg a kulacsok fénykorát éljük, a megfelelő darab kiválasztásának csak a pénztárcánk és a fantáziánk szab határt.

A műanyag kulacsok ideálisak sporttevékenységekhez, és a szivárvány minden színében megtalálhatóak a piacon. Vannak belőlük 100 százalékban BPA-, BPF-, BPS-mentes változatok és olyanok is, amelyek ergonomikus kialakítású ivószárral vagy szívószállal rendelkeznek, így könnyű inni belőlük. 

Kifejezetten fiataloknak alakítottak ki vidám és csepegésmentes dizájnt. 

A kényelem érdekében ezek a kulacsok könnyű, egykezes használatot tesznek lehetővé, sőt egyesekkel bármikor felturbózhatjuk a napunkat zöldség-/gyümölcstároló rekeszének köszönthetően. 

Már hazánkban is kaphatóak összehajtható kulacsok, illetve italtasakok, amelyek sokszor újratölthetőek. 

A vízszűrő kulacsoknak hála mozgás vagy utazás közben is ihatunk szűrt vizet, ezeknek a szén alapú szűrője ugyanis eltávolítja a csapvízből a szerves szennyező anyagokat. Az italtartók között vannak olyanok, amelyek csak az egyszerű csapvíz megszűrésérre alkalmasak, de olyanok is, amelyek egy expedíció alkalmával akár a pocsolyák vizét is képesek megtisztítani. Akár üzleti tárgyalásokra is magunkkal vihetünk egy lapos kulacsot, amely vékony kialakításának köszönhetően kényelmesen elfér egy notebooktáskában, egy női ridikülben vagy egy hátizsák kisebb zsebében. Azoknak, akik nem tudják nyomon követni a napi folyadékfogyasztásukat, tökéletes megoldást nyújt a motivációs kulacs. A palack hátoldalán órákra beosztott feliratok segítik ellenőrizni, hogy éppen hol tartanak a vízfogyasztásban.

Sokan aggódnak a műanyaggyártásban használt szerves anyag, a BPA (biszfenol-A) egészségkárosító hatása miatt. Ők a BPA-mentes műanyagkulacsokon kívül üveg- és a rozsdamentesacél-kulacsokat is választhatnak. Nemcsak praktikus, de dizájnos is, ha egy szilárd és tartós üveg kulacsot puha filc borítás ölel körül. 

A fém italtartók természetesen rozsdamentes acélból készülnek,  némelyik a gyártás során használt dupla falú technológiának köszönhetően az italt akár 24 óráig hidegen, 12 órán keresztül pedig melegen tartja, és egyeseket közülük úgy reklámoznak, hogy „Egy "muszáj" kiegészítő mindenkinek, aki értékeli a trendi, de mégis kifinomult dizájnt.”

Az ezotéria követőinek pedig különleges ajándék lehet akár karácsonyra is egy természetes kristályokat tartalmazó kulacs, melynek segítségével energetizáló nedűt fogyaszthatunk a nap bármely szakaszában.

Képek forrása: termoszbolt.hu

Legnépszerűbb cikkek