| 2020. március. 10. | 1 perc olvasás

Környezettudatosságra buzdít az Öko Hírnök program

A Humusz Szövetség idén is elindítja Öko Hírnök programját, melynek célja, hogy segítsék a pedagógusokat a környezettudatosságra nevelésben. A programsorozat ingyenes, de regisztrációköteles, három hétvégét ölel fel a képzés.

A program célja, hogy áttekintést adjanak a globális környezeti összefüggésekről, közösen, a gyakorlatban jól működő tapasztalatokat egymással megosztva találjanak megoldást a felmerülő gondokra. A szervezők konkrét eszközöket, ötleteket kínálnak a résztvevőknek, hogy a diákok felé hatékonyan tudják kommunikálni a megszerzett ismeretanyagot.

A világszintű problémákkal indítják a tanfolyamot, majd onnan haladnak a közvetlen környezetünkben megjelenő gondok felé.  A műhelymunka során az élményalapú megközelítést használja a szervezet, a saját tapasztalatokon és érzelmeken keresztül szeretnék elérni az oktatókat, a személyes tapasztalatokra szeretnének megfelelő, működő megoldást találni.

A három alkalmas képzés alatt olyan témákat járnak körül, mint a túlfogyasztás, a reklámok hatása az életünkre, a technológia helye és szerepe, a zero waste alapjai és a hulladékhierarchia.

Kukadiéta program
Kukadiéta program
Forrás: humusz.hu

A képzésre az általános iskola felső tagozatos és középiskolai tanárok jelentkezhetnek, továbbá várják azokat is, akik a formális oktatáson túl valamilyen közösséget formálnak, vezetnek. Ez a program kimondottan a gyerekkel foglalkozó szakembereknek szól, de természetesen vállalják más szervezetek, cégek továbbképzéseinek lebonyolítását.

Az öko iskola cím egy konkrét brand, megvannak a feltételei, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni az intézményeknek. A kivitelezés során sajnos sok esetben elakadnak a pedagógusok, hogy miként tehetnek eleget ezeknek a követelményeknek, de szerencsére több civil szervezet is van, akihez fordulhatnak ezekkel a problémákkal.

Március 15-ig lehet regisztrálni a tavaszi képzésre a Humusz Szövetség weboldalán, de ha valaki lemarad, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen idén még kétszer, augusztusban és októberben is elindítja a Humusz szövetség a környezettudatosságra nevelő képzési programját.

 

Borítókép: Illusztráció Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek