| 2020. november. 18. | 1 perc olvasás

Koronavírus - A Magyar Posta járvánnyal kapcsolatos intézkedései

A koronavírus-járvány és a kormányzati intézkedések miatt a Magyar Posta is számos olyan intézkedést vezetett be, amelyek célja a járvány lassítása.

A postai nyitvatartást a kijárási korlátozáshoz igazítottuk, ezért szűkítettük azon posták nyitvatartását, amelyek 19 óra után is nyitva voltak.

Folyamatosan biztosítunk – ahogy tavasszal is – védőeszközöket a munkatársak számára. Ma már minden postai ügyintéző, levél- és csomagkézbesítő, az üzemekben a csomagfeldolgozók maszkot hordanak munkájuk során, és munkába érkezéskor a nagy létszámú telephelyeinken minden dolgozó testhőmérsékletét ellenőrizzük.

A postákon a maszk viselése kötelező az ügyfelek számára is, azonban nem csupán a postákon, hanem már egyes közterületeken is előírás a maszkkal való védekezés.

Munkatársaink egészsége rendkívül fontos számunkra, ezért arra kérjük Önöket, hogyha otthonukban csomagot vagy személyes átvételt igénylő levelet vesznek át a kézbesítőtől, akkor is viseljenek maszkot, ezzel csökkentve a saját és a postai munkatárs megfertőződésének kockázatát.

A Magyar Posta számára a mostani időszak a kiemelt küldeményforgalmi csúcsszezon, ahhoz, hogy a levelek, csomagok és utalványok eljussanak időben mindenkihez egészséges munkatársak kellenek. Most ön is tehet azért, hogy a szolgáltatás ellátásának folyamatosságát biztosítani tudjuk.

A Magyar Posta a tavasszal bevezetett érintésmentes kézbesítési módot is megtartotta. Ez azt jelenti, hogy a személyes átvételt igénylő küldeményeknél (könyvelt levelek, csomagok) nem kell aláírással igazolni a küldemény átvételét, hanem helyette a személyi igazolvány adatainak bemutatását kéri a kézbesítő.

Kérjük, ne csak akkor használja maszkját ha postára megy, hanem akkor is viselje ha otthonában küldeményt vesz át! A megelőzés közös érdekünk! - áll a Magyar Posta közleményében 

Legnépszerűbb cikkek