Koronavírus-fertőzés az osztrák Kancellárián

  2020. október 5. - www.sopronmedia.hu (ORF)

Sebastian Kurz egy, a legszűkebb körhöz tartozó munkatársánál hozott pozitív eredményt a koronavírusteszt október 5-én. Elővigyázatosságból a kancellárt, a teljes kormányt és személyzetüket is letesztelik a hatóságok.

Hogy pontosan kiről van szó, nem tudni. Az eredmények megszületéséig Sebastian Kurz és helyettese, Werner Kogler alkancellár is lemondta összes találkozóját, közölte a Kancellári Hivatal az APA megkeresésére. Karanténba egyelőre egyikük sem vonult- olvasható az ORF tudósításában.

A Kancellárián a fertőzés hírére azonnal elindultak az óvintézkedések, a kormány tagjai mellett a hivatal mintegy 20 munkatársát is letesztelték. Sajtóhírek szerint az eredmények még hétfőn várhatóak.

A kancellár és az alkancellár legutóbb múlt szerdán érintkezett a megfertőződött munkatárssal. Az érintett múlt kedden negatív teszteredménnyel rendelkezett.

A múlt szerdai kormányülés sajtótájékoztatón résztvevő újságíróknak a Kancellária biztosítja a vírustesztet, közölte a hivatal hétfő délután. Egyelőre nem tisztázott, hogy a kormánytagok vagy a tudósítók bármelyike is a „K1“ azaz a legszorosabb kontaktok kategóriájába tartozik-e.

Borítókép: ORF

Kérem, várjon... Kérem, várjon...