| 2020. március. 5. | 1 perc olvasás

Koronavírus: hivatalos oldalakon tájékoztat a kormány

A Magyar Kormány elindította hivatalos koronavírus tájékoztató weblapját, melyen folyamatosan nyomon követhető a koronavírus-betegséggel kapcsolatos számadatok. A közvetlenebb tájékoztatás jegyében létrehoztak egy Facebook oldalt is, melyen az operatív törzs napi munkásságáról számolnak be, folyamatosan hírekkel látva el a látogatókat.

„Az oldalt a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központja üzemelteti. Munkánkat számos szakértő segíti, így a vírussal, annak terjedésével kapcsolatos kérdésre szakszerű és gyors választ tudunk adni. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a koronavírus-fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat, így oldalunkon minden hivatalos forrásból származó információt a lehető legrövidebb időn belül publikálunk” – olvasható az újonnan elindított közösségi oldalon.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hozzátette, sajnos egyre több az álhír, ezért is fontos, hogy az emberek csak hiteles forrásból tájékozódjanak.

A magyar Facebook-oldalon a látogatók az operatív törzstől érkező hiteles és naprakész információkat olvashatják, míg a hivatalos weboldalon folyamatosan nyomon követhetik a koronavírus-betegséggel kapcsolatos legfrissebb magyarországi és globális számadatokat is.

Borítókép: Illusztráció Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek