| 2020. március. 21. | 1 perc olvasás

Koronavírus: rendkívüli változások a menetrendekben, nyitvatartásokban

Rendszeresen frissülő cikkünkben összeszedjük azokat a rendkívüli változásokat, amelyeket az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hoztak a különböző társaságok, intézmények és vállalatok.

Március 23-ától rendkívüli menetrend változás a soproni helyi autóbuszközlekedésben 

A Volánbusz Zrt. tájékoztatja utasait, hogy 2020. március 23-ától (hétfőtől) a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a helyi autóbuszjáratok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.  A részletes menetrendek elérhetők a társaság hivatalos weboldalán: Menetrend.

(Volánbusz Zrt.)

Illusztráció
Illusztráció

Március 23-tól áttérnek a vasárnapi közlekedési rendre Ausztriában

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság döntése értelmében március 23-a, hétfőtől kevesebb személyszállító vonat közlekedik Ausztriában: a vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek - olvasható a GYSEV Zrt. közleményében.

Sopron térségében így is folyamatos lesz a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatokat iktatnak be annak érdekében, hogy a munkába járó utasokat el tudják szállítani.

A Fertőszentmiklósról induló és oda érkező, nemzetközi személyszállító vonatoknál is folyamatos lesz a közlekedés, de ezen a szakaszon is kevesebb vonat közlekedik március 23-tól.

A GYSEV Zrt. felhívja utasai figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén március 20-a 0.00 órától egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

(GYSEV Zrt.)

Illusztráció
Illusztráció

Legnépszerűbb cikkek