| 2020. március. 7. | 1 perc olvasás

Koronavírus - megvan az ötödik magyar fertőzött

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

A közlemény szerint a férfit jelenleg a Szent László-kórházban ápolják. Valószínűsíthetően külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt. Hozzátették, a fertőzés tényét a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített vizsgálati eredmény erősítette meg. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van.
A budapesti Szent László-kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást - írták.

A közleményben szerepel az is, hogy az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről a későbbiekben adnak tájékoztatást - áll a közleményben.

Legnépszerűbb cikkek