Koronavírus-szűrővizsgálat: megyénkben alacsonyabb volt a részvételi arány

„Az országos reprezentatív szűrővizsgálat eredményei május végére várhatóak, addig pontos megyei adatokkal nem tudunk szolgálni, de az látszik, hogy Győr-Moson-Sopron megyében kicsit alacsonyabb volt a részvételi arány az ország többi megyéjéhez képest” – emelte ki hozzánk eljuttatott közleményében a Semmelweis Egyetem.

Hozzáfűzték: a megyében a szervezett szűrővizsgálatok már véget értek, de kérik azokat a meghívottakat, akik nem tudtak részt venni az előzetesen jelzett időpontban a szűrésen, hívják a 0680 80 82 00-ás zöld számot, és megszervezik esetükben a mintavételt. Az országos vizsgálat határidejét szombat 19 óráig meghosszabbították, így a budapesti szűrési helyszíneken egy nappal tovább várják a szűrővizsgálatra meghívott állampolgárokat lakhelyüktől függetlenül, tehát akár a soproni lakosokat is.

Mint azt korábban megírtuk, május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indult hazánk négy orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével. A csaknem 500 településen élőket érintő reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Sopronon kívül Ágfalva, Fertőhomok, Fertőrákos, Fertőszentmiklós, Fertőszéplak, Iván, Kapuvár, Nagycenk és Sopronkövesd is mintatelepülés lett a környékünkön az országos koronavírus-tesztelési akcióban. Ebben a térségeben a Semmelweis Egyetem végezte el a teszteket.

Felvételek: illusztrációk; Forrás: SopronMédia Archív 

Legnépszerűbb cikkek