| 2018. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Körözött fiatalkorút és ittas vezetőt is előállítottak a helyi rendőrök

Két soproni előállításról is beszámolt a rendőrség, amelyek Sopron területén történtek.

A győri és a soproni rendőrök két körözött személyt fogtak el.

A győri vasútállomásnál igazoltattak a rendőrök 2018. augusztus 27-én 23 óra 40 perckor egy férfit, illetve ugyanezen a napon Sopron belterületén ellenőriztek a járőrök 20 óra 30 perckor egy 15 éves fiatalkorú lányt. Az ellenőrzések során az intézkedők megállapították, hogy a 20 éves darnózseli férfit a Mosonmagyaróvári, míg fiatal lányt a Soproni Rendőrkapitányság körözte, ezért őket elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.  

A Soproni és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az ügyek vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint Sopron belterületén közlekedett egy 44 éves helyi férfi 2018. július 23-án 23 órakor gépkocsival, amikor őt a járőrőrök közlekedésrendészeti ellenőrzés miatt megállították. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavételre előállították a Soproni Rendőrkapitányságra.

Győrben, a Fehérvári úton ellenőriztek a rendőrök egy 40 éves helyi nőt 2018. június 10-én 1 óra 58 perckor. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter itt is pozitív eredményt mutatott, ezért a nőt az intézkedő járőrök elfogták és további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozások során kirendelt orvosszakértők mindkét esetben megállapították, hogy a járművezetők alkoholos befolyásoltság állapotában vezették az autójukat, ezért mind a 44 éves soproni, mind pedig a 40 éves győri  sofőrt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt. 

A rendőrkapitányságok az ügyek vizsgálatát befejezték és az iratokat a napokban megküldték az illetékes járási ügyészségeknek.

Legnépszerűbb cikkek