| 2018. december. 14. | 1 perc olvasás

Korszerűsödött a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola!

Újabb térségi funkciót is ellátó általános iskola újult meg. A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola közel 40 millió forintból korszerűsödött, ezáltal javítva tovább az oktatási-nevelési munka infrastrukturális feltételeit.

Igazán méltó helyen, a névadó Széchényi Ferenc kastélyának szomszédságában található a két épületszárnyból álló, Örökös Ökoiskola címmel is rendelkező általános iskola, amely jelenleg 171 gyereknek biztosítja a tanuláshoz szükséges feltételeket. A diákok közel fele bejáró, ami azt bizonyítja, hogy az intézmény kedvelt a Fertő parti településen élők számára is. 


Fotó: Göndöcs Evelin

Magyarország Kormánya az EFOP-4.1.3-17-2017-00165 azonosító számú, „A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola korszerűsítése” című projekten keresztül biztosította a fejlesztést, melynek sikeres megvalósításához a 26 millió forintos uniós támogatáson túl Fertőszéplak Község Önkormányzata is támogatta a projekt megvalósulását. A kivitelezés 2018 júniusában kezdődött és 2018 szeptemberében fejeződött be.


Fotó: Göndöcs Evelin

A Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményben nyelvi labort alakítottak ki, az egyik épületszárnyon teljes tetőcserét hajtottak végre, továbbá korszerűsítették a fűtési rendszert is. 


Fotó: Göndöcs Evelin

A nevelési feltételek további javítására a nyelvi laborhoz szükséges eszközökön felül, kültéri sporteszközöket is beszereztek.

Soproni Tankerületi Központ

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek