| 2019. május. 7. | 1 perc olvasás

Kósa Lajos fórumot tartott Sopronban

Miért fontos, hogy összefogással megőrizzük nemzetünk identitását, a kultúránkat? Erről beszélt Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke a Liszt Ferenc Kulturális Központban kedden.

- A jövő döntéseinek tétje óriási – világított rá Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében, aki arra kérte a résztvevőket: álljanak ki hazájuk mellett, hogy a minket körülvevő értékek tovább nemesíthessék életünket. 


fotó: Griechisch Tamás

- A legfontosabb kérdés az, hogy meg tudjuk-e őrizni identitásunkat, kultúránkat, azt az életet, ahogy most élünk és tovább tudjuk-e ezt adni a gyermekeinknek – világított rá előadása lényegére Kósa Lajos országgyűlési képviselő. – Ha ezt nem tesszük, valami teljesen más szemléletmód veheti át a helyét, amelyet sokan nem kívánnának az utódaiknak – fűzte hozzá. 


fotó: Griechisch Tamás

Kósa Lajos rávilágított: egy gyors ütemű migráció, amely során a harmadik világ merőben más kultúrájával és civilizációs nézettel felvértezett lakói indulnak útnak, beláthatatlan következményeket szülhet. – Védekeznünk kell és a magyarok többször bebizonyították, hogy képesek összefogni és hatékonyan védekezni – emelte ki az országgyűlési képviselő. – Hiszünk abban, hogy a problémát nem szabad idehozni, hanem a rászorulók hazájába kell vinni a segítséget – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Az országgyűlési képviselő rávilágított: Sopronba szívesen jön, ugyanis ez egy erős város, amelyre számíthat a nemzet. - Sopron a Leghűségesebb város, amely a hazánk szabadságáért, függetlenségéért számtalanszor kiállt a történelem folyamán – hangsúlyozta Kósa Lajos. – Sopronra számíthat a nemzetünk és a város önkormányzata, élén Dr. Fodor Tamás polgármesterrel erre minden alapot és bizalmat megad – fejtette ki. 

A rendezvényen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester mellett Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is. 

Legnépszerűbb cikkek