| 2019. február. 20. | 2 perc olvasás

Kosárcsoda Lettországban

A Sopron idegenben 79-71-re megverte a Rigát, a francia Carolo hosszabbításban 94-92-re a török Fenerbahcét. Ezzel a Sopron a csoport második helyén végzett és pályaelőnnyel fordulhat a rájátszásra.

Dupree duplájával indult a mérkőzés, majd Crvendakic szerzett hat pontot, 8-4-re vezetett a Sopron az első percekben. Basko vezérletével zárkóztak a lettek, de a jatékrész felénél a mieink tartottak előrébb. 21-22-es vezetésnél már utol is érte a házigazda a soproni lányokat, de Casas játékának hála továbbra sem tudta átvenni a vezetést a Riga, a kosarakban gazdag játékrészt végül három ponttal nyerték a zöld sárgák.


www.fiba.com

A Casas-Dupree duó vezérletével továbbra is tartották előnyüket a vendégek, az amerikai 11, a spanyol játékos 10 pontot szerzett. Felváltva estek a kosarak a második játékrészben. Crvendakic büntetőjével tízre hízott a magyar csapat előnye. Az első percek szellősebb védekezését összerántotta Iniguez mester, ennek köszönhetően kétszámjegyű előnnyel mehettek nagyszünetre Honi Katáék.


www.fiba.com

Zahui triplájával indult a második félidő, nem hagyta magát a Riga - 47-53-ig zárkózott a házigazda. 6-8 pontos előnyével megint csak jól gazdálkodott a Sopron csapata, sőt még növelni is tudták azt,  bár Peddy bevágott egy triplát két másodperccel a játékrész vége előtt, így is 11-gyel jobban álltak a vendégek. A záró felvonásban az eddig látottak folytatódtak, néha ellépett a magyar együttes, de vissza tudott jönni 10 pont alá a Riga. Az utolsó 5 percnek 66-73-as állással vágtak neki a felek. Megtorpant a Sopron, 3 perc alatt mindössze egyetlen pontot tudtak dobni Casasék, szerencsére a lettek sem szórták meg magukat. A végjáték gyakorlatilag már csak soproni büntetőket tartogatott, különösebb izgalmak nélkül, a Sopron Basket összességében meggyőző játékkal verte idegenben a TTT Rigát.

A végeredmény: TTT Riga - Sopron Basket 71-79. A francia Carolo győzelme azt jelentette, hogy a második helyen zárták a csoportot! Március 5-én így hazai pályán kezdhetik meg a rájátszást!

Legnépszerűbb cikkek