| 2018. február. 4. | 1 perc olvasás

Kosárlabda: dupla győzelem!

Az Élvonalbeli Kosárlabda Bajnokság szombati fordulójában a hölgyek vendégként Cegléden, az urak pedig hazai pályán a Szeged ellen győzedelmeskedtek.

A játéknap rangadóján a Sopron Basket 73-52-es sikert aratott Cegléden. A soproni csapat színeiben ez volt Crystal Langhorne utolsó fellépése.  A Sopron Basket 14-1-re ellépett az első percekben. Ezt követően a negyed végére 18-11-re felzárkózott a hazai együttes. A ceglédiek a második etapban egészen 27-25-ig megközelítették a címvédőt. A félidőre azonban 33-27-nél ismét lépéselőnybe került Roberto Iniguez együttese. A félidő hajrájában felrepedt Tina Jovanovic szemöldöke, melyet össze kell varrni. A harmadik negyed első felében 4-8 pont között őrizte előnyét a Sopron. Végül 39-35 után egy 12-4-es soproni futás bizonyult döntőnek. A harmadik negyed végén 53-43 állt az eredményjelzőn. A záró szakaszban már stabilan 10 egység felett őrizte előnyét a Sopron. Az utolsó másodpercekben a 20 pontot is átlépte a különbség. Cegléd – Sopron Basket 52-73.

Ellentétes félidőket produkálva szerezte meg a tartalékos Szeged ellen újabb győzelmét a Sopron KC együttese. Az erőlködő görcsös játékot hozó első 2 perc után még a hazaiak három pontos hátrányban voltak,  a szünet után azonban lendületesen, pontosan, gyorsan játszottak a soproni fiúk, mely ellen nem volt ellenszere a szegedi együttesnek. Sopron KC – Szedeák Szeged 86-63. 

Címkék: kosárlabda

Legnépszerűbb cikkek