| 2022. március. 10. | 1 perc olvasás

Kosárlabdaliget várja a mozogni vágyókat Sopronban

Új pálya várja a kosarazni vágyókat Sopronban! Kosárligetet avattak csütörtökön a Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán. A létesítmény nemcsak az iskolai kosárlabda-életnek és az utánpótlás-nevelésnek lesz fontos helyszíne, hanem mindenki előtt nyitott, a rendszabályok betartása mellett.

fotó:Máthé Alexandra

- Sopronban több száz gyermek kosárlabdázik utánpótlás nevelő egyesületek kötelékeiben, amihez a létesítményi hátteret fenn kell tartani és bővíteni. Most a kormányzat által biztosított lehetőségnek köszönhetően, csaknem 80 millió forintos TAO-forrásból létesült Kosárlabdaliget a Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán. Ez nemcsak az iskolai kosárlabda-élet helyszínéül szolgál majd, hanem nyitva lesz a többi gyermek előtt is. Az utánpótlás rendkívül fontos, melynek szakmai hátterét a Soproni Darazsak Sportakadémia államilag elismert sportakadémiaként is biztosítja. A jövő tehetségeinek neveléséhez a szakembergárda és a létesítményi háttér is rendelkezésre áll, most pedig továbbfejlődött - mondta el az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester.

fotó: Máthé Alexandra

 

Török Zoltán, a Raabersport Kft. - Sopron Basket - ügyvezetője részletezte: beruházóként azért választották ezt a helyszínt, mert több évtizedes együttműködés van a csapat és az iskola között, már válogatott játékost is neveltek közösen. Itt a város lakossága – a gyermekek és a családok - a legszélesebb körben tudják igénybe venni a pályát. A kosárlabdázás valódi életérzés Sopronban.

fotó: Máthé Alexandra

 

Forrás Béla iskolaigazgató hangsúlyozta: ez egy óriási lehetőség az intézmény számára, a liget, biztonságos pályaborítással, tökéletesen alkalmas a szabadidő hasznos eltöltésére.

fotó: Máthé Alexandra

Az átadáson a város részéről jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek