Köszönet a helytállásért

Advent utolsó hetében a soproni Szent Imre Plébániáról Németh István atya és néhány munkatársa kereste fel az Országos Mentőszolgálat soproni mentőállomását és a Soproni Gyógyközpontot, hogy a hívő közösség nevében ajándékkal kedveskedjenek azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány idején megfeszített munkával szolgálják a betegeket

A mentőknél Bujtás József mentőállomás-vezető fogadta a plébánia küldöttségét, a Kórházkápolnánál pedig Farkas Andrea ápolási igazgató és Árki Jenőné osztályvezető főnővér vette át az intenzív osztályon dolgozó orvosoknak, ápolóknak szánt csomagokat.

„Az elmúlt hetekben a hívek közül többen is megkerestek kisebb-nagyobb pénzadománnyal, hozzátéve, hogy arra költsem, amire jónak látom. A pandémia idején az egészségügyben a leginkább leterhelt dolgozókra gondoltam, akik sokszor a háttérben tevékenykednek, vagy legalábbis kevésbé vesszük észre őket. Ők azok, akik ott vannak a betegek mellett, biztosítják a gyors segítséget, a kórházban pedig a látogatási tilalom miatt gyakorlatilag a hozzátartozókkal való kapcsolattartás eszközei is ők. Apró figyelmességünkkel igyekeztünk kifejezni megbecsülésünket. A karácsonyi ünnepekben természetesen imádkozunk is értük” – mondta el az átadáson Németh István atya.

Az eseményen részt vett Horváth László kórházlelkész is, aki a szervezésben aktívan közreműködött. „László atya javaslatára igyekeztünk a lehetőségekhez mérten a betegek felé is fordulni. Sikerült olyan karácsonyfadíszt beszerezni, amely fertőtlenítés után a betegek ágyához kerülhet.” – fejezte ki örömét a plébános.


Fotó: Soproni Gyógyközpont weboldala

„A vírushelyzet miatt egy nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, minden elismerés, támogatás és gondoskodás rendkívül jó érzéssel tölti el a munkatársakat. Hálásak vagyunk a sok felajánlás és figyelmesség miatt – mondta el az ajándékcsomagok átvételekor Farkas Andrea ápolási igazgató.

Borítókép: Soproni Gyógyközpont weboldala 

Legnépszerűbb cikkek