| 2020. június. 20. | 1 perc olvasás

Köszönet a hűségért - lemezt készít a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Lemezzel köszöni meg a közönségnek a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, hogy a veszélyhelyzet idején is kitartott mellettük. A felvételeket a héten rögzítették Alpár Tibor, soproni születésű Erkel Ferenc-díjas zenei rendező vezetésével.

Ikonikus filmzenéket is játszott a zenekar a felvételek sorában. A több napos munka fókuszában azonban a komolyzene volt, mivel júliusban egy ausztriai fesztiválon egy Beethoven-ciklus keretében léptek volna fel a zenészek, ezért Beethoven és Mozart műveket rögzítettek Alpár Tibor Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenei rendező vezetésével. A járványhelyzet miatt sok koncertje maradt el a soproni szimfonikusoknak, azonban a közönség támogatását végig maguk mögött tudhatták: például többen nem váltották vissza jegyeiket, így segítették a zenekart. Ezért az elmaradt koncertekért adják majd az évad elején, egyfajta köszönetképpen a közönségüknek, a fenntartónak és támogatóiknak a készülő CD-t. A felvételek a fiatal zenészeknek is nagy élmény volt

A zenekar karantén időszak alatt készült videóit, rövidfilmjeit a Sopron TV is sugározta és több ezren megnézték a közösségi oldalakon is ezeket az online tartalmakat.

Legnépszerűbb cikkek