| 2021. április. 21. | 2 perc olvasás

Köszönetképp vitt gulyáslevest a soproni baptista gyülekezet az oltópontra

A Várisi úti oltóközpont dolgozóinak készített a soproni baptista gyülekezet gulyáslevest, ugyanis fontosnak érezte, hogy kifejezze háláját azok irányánt, akik az egészségügyben nap mint nap a koronavírus-járvány megfékezésén dolgoznak.

Az elmúlt hetekben a soproni Baptista.Pont juttatott süteményt, szendvicseket és üdítőket a Covid osztályokra, koronavírusos betegeket ellátó dolgozók részére. Gál Márta, a Baptista.Pont vezetője a szervezet mottóját, mozgatórugóját emelte ki: „Mert éhez­tem, és en­nem ad­ta­tok, szom­jaz­tam, és in­nom ad­ta­tok, jö­ve­vény vol­tam, és be­fo­gad­ta­tok en­gem, me­zí­te­len vol­tam, és fel­ru­ház­ta­tok, be­teg vol­tam, és meg­lá­to­gat­ta­tok, fo­goly vol­tam, és el­jöt­te­tek hoz­zám.” (Máté 25: 35-36.) Ebből az indíttatásból érkeztek célba a finom falatok. Jó az Úr és jókat tesz, az Őbenne hívők által is!

A Soproni Bárka Baptista Gyülekezet tagjai fel voltak buzdulva, hogy kifejezzék hálájukat a soproni kórházban dolgozóknak, akik nap mint nap, már-már erejüket megfeszítve gyógyítják, gondozzák a Covid és más betegséggel küzdőket, vagy éppen a megelőzésen, az oltáson fáradoznak. Így első körben a Várisi úton lévő oltóponton dolgozóknak, illetve katonáknak főztek egy finom magyaros gulyáslevest, illetve süteményt sütöttek 80 főre. A felajánlás célba ért április 16-án, pénteken, a Soproni Bárka Baptista Gyülekezet tagjai szeretetének és munkájának jóvoltából. 

Kérdésünkre válaszolva Bócsa Krisztina, a gyülekezete tagja elmondta: - Ha tehetjük a jót Isten indítására, miért ne tennénk? Szeretem az országunkat, a várost, ahol élünk és benne az embereket. Olyan régóta viseljük a vírust, sokszor szomorúan, tehetetlenül. A betegség elleni közös harcunkban lássuk meg mindannyian, hogy Isten szeret bennünket, és nem hagy magunkra. Imádkozunk nemcsak a betegekért, hanem az orvosokért, nővérekért és minden kórházban dolgozóért, katonáért. Ezt szeretnénk kifejezni a felajánlásunkkal, látható, érezhető módon. Nem vagytok egyedül!

Milánkovics Dániel, a Soproni Bárka Baptista Gyülekezet ügyintéző lelkipásztora elmondta, ezzel a felajánlással szeretnénk tolmácsolni Jézus Krisztus szeretetét a kórházban dolgozók iránt. -Folyamatosan imádkozunk a betegekért és az ápolókért, de ezen a pénteken finom falatokkal szolgáltunk, ami a testnek is jó.  A mostani idő felhívja a figyelmünket arra is, hogy rendezzük a Teremtővel a kapcsolatunkat, vagy teremtsünk kapcsolatot vele. Jézus Krisztus ezt üzeni nekünk: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (János evang. 14:6) A testünk előbb-utóbb elmúlik, de a lelkünk halhatatlan. Legyünk békességben Istennel!

Legnépszerűbb cikkek