Köszönetnyilvánító gokart versenyt rendeztek Sopronban

Köszönetnyilvánító gokart versenyt rendeztek Sopronban szombaton a Racing Arena Sopron gokartpályán. A szervezők így szerették volna kifejezni hálájukat a Soproni Gyógyközpont és az STKH dolgozóinak, valamint a tűzoltóknak, a rendőröknek és a mentősöknek azért, hogy kiválóan helyt álltak városunkban és környékén is az új-típusú koronavírus okozta veszélyhelyezhet során.

- Ezt a nem mindennapi versenyt Tóth Zsombor barátommal közösen hívtuk életre, aki a Shoot The Speed online újság szerkesztője, a sebesség igazi rajongója - emelte ki Bősze Péter, a Soproni Gokart Sportegyesület elnöke. - A program célja a köszönetnyilvánítás volt, tehát szerettük volna, hogy a közszférában dolgozók a nehéz napok után kaphassanak egy adrenalinlöketet és kicsit feltöltődhessenek. Reméljük, hogy erre nem lesz szükség, de ha jön egy második hullám, akkor a játékos kikapcsolódásnak köszönhetően jobban feltöltődve tundak majd nekifutni annak - fejtette ki.

- Úgy gondolom, egész Sopron örül annak, hogy megszervezték ezt a programot - emelte ki Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. - Ugyanis a ma itt játékosan versenyző emberek elképesztő teljesítményt nyújtottak városunkban és környékén a közelmúlt vészterhes napjaiban - hívta fel erre a figyelmet.

Bősze Péter, Tóth Zsombor és Csiszár Szabolcs (balról)
Bősze Péter, Tóth Zsombor és Csiszár Szabolcs (balról)

A megmérettetés eredményei a következőképpen alakultak: a csapatversenyben 5. helyen a kórház válogatottja végzett, a 4. helyezést pedig a tűzoltóság csapata vívta ki magának. A dobogó 3. fokára a rendőrök álhattak fel, az ezüstérmet pedig az STKH válogatottja szerezte meg. Az 1. helyezést a mentősök érdemelték ki.

A szuperdöntők dobogósai: harmadik helyen Csillag Zoltán végzett, míg a másodikon Horváth Balázs. A dobogó első fokára pedig Dancs Tamás álhatott fel, aki a mentősök csapatát erősítette.

Különdíjat kapott a verseny egyetlen női pilótója, Riba-Füzi Patrícia.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek