| 2017. szeptember. 8. | 1 perc olvasás

Koszorúzás a hősi halottak nyughelyénél Sopronban

Pénteken a Szent Mihály temetőben koszorúzással és néma főhajtással emlékeztek és fejezték ki tiszteletüket a hősök emléke előtt a város és az egyetem képviselői.

Az 1921. szeptember 8-ára virradóra véget érő véres ütközet, a második ágfalvi csata eseményei az 1921. évi népszavazáshoz vezettek. Machatsek Gyula erdőmérnök-hallgató és Szechányi Elemér bányamérnök-hallgató vérét adta azért, hogy Sopron magyar föld legyen továbbra is. Az ő hősies emlékük előtt tisztelegtek pénteken a temetőben koszorúzással és főhajtással. 

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a síremlékeknél Dr. Fodor Tamás polgármester és Tóth Éva önkormányzati képviselő helyezte el az emlékezés koszorúját, amely során főhajtással fejezték ki tiszteletüket a hősök előtt. 

A Soproni Egyetem képviseletében Prof. Dr. Náhlik András rektorhelyettes és ifj. Sarkady Sándor, a Központi Könyvtár és Levéltár főigazgatója tisztelgett az egykori hallgatók emléke előtt, valamint a Városszépítő Egyesület nevében Vörös Ákos elnök helyezte el az emlékezés virágait. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek