Koszorúzással emlékeztek meg Sütő Andrásról

Koszorúzással emlékeztek meg a 2006-ban elhunyt Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar íróról, Sütő Andrásról. Az írófejedelem nyelvújító, közösségmegtartó szerepe előtt tisztelegve az erdélyi anyanyelvápolók róla nevezték el a nyelvőrzés díját.

Sopron önkormányzata nevében Tóth Éva önkormányzati képviselő és Magas Ádám helyezett el koszorút az erdélyi írófejedelem szobránál. A koszorúzás alkalmával Tóth Éva hangsúlyozta: Sütő András életműve a huszadik évszázad második fele magyar irodalmának egyik legértékesebb fejezete.

"A közösségi tudat személyiséget megtartó erejét, értékét tanúsítja az egyetemes magyar irodalomban a határon túli körülmények között megélt magyarságtudat ereje. Az egyszerre három műfajban is írt klasszikus műveivel a nemzet egységét, a határok ellenére egymást gyarapító, megtartó, egymásnak erőt adó, a magyarság sajátos léthelyzetére egyetlen megoldásként az anyanyelvben, kultúrában való összetartozás erősítését kínálja megoldásként a legádázabb elnyomás évtizedeiben is"

- tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek