| 2019. március. 21. | 1 perc olvasás

Kötelező Győzelem

A Férfi Kosárlabda Bajnokság hétközi fordulójában a sereghajtó TF Budapest együttesét fogadta a Sopron KC. A hazaiak egy második negyedbéli megingást leszámítva végig kézben tartották a mérkőzés, így megérdemelt 25 pontos győzelmet arattak.

Gordon és McLane kosárváltásával indult a derbi, de a Sopron többi légiósa is jól kapta el a rajtot. Clark dupláival zárkózott az újonc, de egy újabb 8-0-ás etappal már kétszámjegyűre hízott a remekül kezdő házigazda előnye. A második negyed elején három triplájával tíz ponton belülre jött a TF, a hazaiak ekkor elvétve találtak be. Gordon és Lemar igyekeztek tartani a különbséget, de Rikalo két újabb hármassal válaszolt, Wiggins és Gordon révén visszaállt a 10 pontos soproni vezetés, de a félidőt Krnjajski ziccere zárta. 

 


www.sakc.hu

A fordulás után Bergstedté volt az első kosár, Clark találatával 51-46-ig jöttek fel a budapestiek. Fuller, Gordon és Lemar vezérletével 9-2-es etapot futott a Sabáli-legénység, innen pedig állandósullt a 10 pont körüli hazai vezetés . A végig aktív Fuller, valamint Lemar még erre is rátett egy lapáttal, a harmadik negyed végén már csaknem húsz ponttal vezettek a hazaiak.Fuller közelijével átlépte a húszat a differencia, a végére pedig csak a különbség maradt az egyetlen nyitott kérdés - hárman is elérték a 20 pontot hazai oldalon, Werner közelijével pedig a 100 pontot is megdobta az SKC. Megérdemelt hazai siker született: Sopron KC – TF Budapest: 108-83.

 

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek