| 2021. január. 12. | 1 perc olvasás

Kötelező lesz a regisztráció az Ausztriába utazóknak

A hónap közepétől online regisztráció kell az Ausztriába való beutazás előtt. Péntektől nem csak külföldiekenek, hanem osztrák állampolgároknak is kötelező lesz az online regisztráció az országba való beutazás előtt. Olyan országokból is kell a regisztráció, ahol csak enyhén terjed a vírus.

Ennek során meg kell adni, hogy az elmúlt napokban hol tartózkodott a beutazó, valamint az ausztriai tartózkodás címét is fel kell tüntetni. A 10 napos karantén ez esetben kötelező továbbra is, mely 5 nap után oldható fel negatív teszttel.

A magyar ingázók és a halaszthatatlan családi ügyben (temetés, orvosi időpont) kiutazók mentesülnek a rendelkezés alól. Ugyancsak nem vonatkozik az intézkedés az Ausztrián átutazókra.

De ennek ellenére az eddigi hétvégi határellenőrzés megmarad, így Hegyeshalom-Nickelsdorfnál már most fel kell készülni ismét többórás várakozásra. A soproni határátkelőn is megnőtt az átlépésre várók száma, ahogy az elmúlt két vasárnapon is lehetett látni és tapasztalni a magyar-osztrák határon.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek