| 2016. november. 23. | 1 perc olvasás

Kovács-Gombos Gábor kiállítása Sopronban

November 24-én Kovács-Gombos Gábor festőművész kiállításával folytatódik a Fabricius Galéria kortárs tárlatsorozata.

A jelenkori nézőt az különbözteti meg az elmúlt évszázadok emberétől, hogy túlságos bőségben áramlik feléje a valósághű képek özöne. Ezért a kortárs művésznek olyan képi kifejezőeszközökhöz kell nyúlnia, amelyek kizökkentik a nézőt megszokott világából, lehetővé téve számára a magába szállást, a transzcendenssel való érintkezést - vallja Kovács-Gombos Gábor festőművész, akinek csütörtökön nyílik tárlata a Fabricius Galériában.

A festőművész Sopronban és Budapesten él, doktori disszertációját a kortárs szakrális művészetből írta. - Az absztrakt művészet az egyház ősi hagyományaihoz nyúl vissza, hiszen a liturgia is csupa absztrakció – véli Kovács-Gombos Gábor, aki a szakrális művészet körébe sorolja az általa létrehozott alkotásokat.
Az alkotó 33 önálló és 178 csoportos tárlaton szerepelt hazánkban és külföldön, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának docense, a Transzcendencia a művészetben című művészetelméleti munka szerzője.


Kovács-Gombos Gábor festőművész kiállítása
Helyszín: Fabricius Galéria (Sopron, Fő tér 6.)
Időpont: 2016. november 24., csütörtök, 18 óra


A kiállítást megnyitja Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, a művésszel Veress Ferenc művészettörténész beszélget.

A kiállítás megtekinthető 2016. december 31-ig, hétfő kivételével naponta 10- 18 óra között.

Legnépszerűbb cikkek